dilluns, 13 de novembre del 2017

Investigant una vacuna per la SIDA i admirant els llocs verges del nostre planeta

L'alumnat de 2n de batxillerat un curs més ha participat en una pràctica que reprodueix part de la recerca que es duu a terme als laboratoris de l'Institut de Recerca de la Sida, IrsiCaixa, per tal d'identificar substàncies candidates a formar part d'una vacuna contra aquesta malaltia.
L'oportunitat de treballar amb materials que el centre no pot disposar per l'elevat cost econòmic, i treballar amb material biològic real és una oportunitat única per l'alumnat.
Des del nostre centre volem agrair a caixaFòrum i a IrsiCaixa aquestes iniciatives, i sobretot agrair-los-hi que puguin arribar a llocs com Tarragona, Lleida, Girona, ja que molts cops ens és impossible desplaçar-nos a Barcelona.





Aquest curs a més a més els alumnes han completat el matí visitant l'exposició "Gènesi" del brasiler Sebastiao Salgado. Aquesta exposició presenta fotografies de paisatges, animals i persones allunyades del món modern: regions vastes i remotes, intactes i en silenci. Les fotografies de Gènesi aspiren a revelar aquesta bellesa i representen un homenatge a la fragilitat d'un planeta que tots tenim el deure de protegir.
Els alumnes han quedat impressionats per la bellesa de les imatges i per l'explicació de la monitora, Sara, a la que volem felicitar per fer-los tant atractiva i interessant la visita.